Starta eget

Lyssna

Innan du startar ett företag måste du ta reda på en hel del - Du bör utarbeta en hållbar affärsplan, fakta om din produkt/produkter, tjänst/tjänster, vilken marknad som är tänkbar samt det regelverk som styr din verksamhet. Oavsett vad du ska syssla med har du mycket att vinna genom att planera din start och vara väl förberedd.

körsbärsplockning
 
 
För att du ska bli en framgångsrik företagare bör du planera din företagsstart  noga. Du måste veta att din affärsidé är hållbar. Det finns verktyg och rådgivare som kan vara till hjälp.
 
Du måste också veta hur marknaden fungerar och hur du ska finansiera ditt företagande så att du kan försörja dig.
 
Olika företagsformer kan vara lämpliga för olika typer av verksamheter och har skilda förutsättningar. Därför bör du väga olika alternativ mot varandra innan du startar.
 
Det finns också ett regelverk som du måste leva med som företagare. Det kan behövas tillstånd för verksamheten som du planerar att starta och du måste förstås registrera dig som företagare.
 

 

Foto: Agneta Malmström

 

Tips på länkar för dig som vill veta mera

Verksamt.se
Här hittar Du information, verktyg och e-tjänster från flera olika myndigheter samlade på ett enda ställe. Du kan på denna sida göra allt från affärsplaner till att registrera företag, här får Du alltså hjälp och praktiska verktyg för att komma igång med företaget på ett bra sätt. Verksamt.se har utvecklats i samverkan mellan de tre myndigheterna Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. www.verksamt.se

Startaegetinfo.se
Är en kostnadsfri guide för dig som vill starta eget företag eller driver eget företag. Här finns information om allt som behövs när man ska starta eget med sektioner som exempelvis: starta bolag, dokumentmallar, affärsplan, redovisning etc. På hemsidan finns även ett stort antal artiklar om allt från vilka regler som gäller för den som ska starta eget företag till vilka affärsmässiga överväganden entreprenören står inför.
www.startaegetinfo.se

Claudia Wieczorek
Näringslivsutvecklare
Tel: 0932-141 41


 

Kontaktperson: Jenny Stensson