Natur

Lyssna

I en magnifik natur kan man få många minnesrika upplevelser. Genom naturen kan du färdas, beroende på årstid, på en hästrygg, per fot, skidor, skoter eller på något annat sätt som känns behagligt för dig.

Naturen i Bjurholm bjuder på stor variation. Njut av lugnet, tystnaden och stillheten i de storslagna vyerna. Naturligtvis kan alla åldrar uppleva något i naturen.
 
Vandringslederna sträcker sig utefter älvarna, genom skogen och/eller mot en bergstopp. Man kan naturligtvis välja att gå en eller flera dagar. Boende kan enkelt ordnas i någon av de övernattningsstugor som finns längs lederna, bara ingen annan hunnit före förstås. I kommunen finns även ett flertal företag som erbjuder boende i stugor, camping eller vandrarhem. Mer information finns på kommunens besökarwebb visitbjurholm.nu.
 
Fiskevattnen är fulla av nappande fiskar både i insjöar och i strömmande vatten. Till vänster i menyn finns mer information om de olika fiskevårdsområdena i kommunen.
 
Att vistas i naturen innebär även att visa ansvar och respekt för våra naturresurser. I kommunen finns ett flertal naturreservat och Natura 2000 områden. Mer information om naturreservaten finns på Länsstyrelsens hemsida.
 
Allemansrätten ger oss unika möjligheter till naturupplevelser men naturligtvis måste vi alla även visa hänsyn och respekt mot naturen, markägare och andra besökare. Mer information om allemansrätten finns på Naturvårdsverkets hemsida.
 
    
 

Kontaktperson: Claudia Wieczorek