Du är här: Näringsliv & arbete > Starta eget

Starta eget

Innan du startar ett företag måste du ta reda på en hel del - Du bör utarbeta en hållbar affärsplan, fakta om din produkt/produkter, tjänst/tjänster, vilken marknad som är tänkbar samt det regelverk som styr din verksamhet. Oavsett vad du ska syssla med har du mycket att vinna genom att planera din start och vara väl förberedd.

körsbärsplockning
 
 
För att du ska bli en framgångsrik företagare bör du planera din företagsstart  noga. Du måste veta att din affärsidé är hållbar. Det finns verktyg och rådgivare som kan vara till hjälp.
 
Du måste också veta hur marknaden fungerar och hur du ska finansiera ditt företagande så att du kan försörja dig.
 
Olika företagsformer kan vara lämpliga för olika typer av verksamheter och har skilda förutsättningar. Därför bör du väga olika alternativ mot varandra innan du startar.
 
Det finns också ett regelverk som du måste leva med som företagare. Det kan behövas tillstånd för verksamheten som du planerar att starta och du måste förstås registrera dig som företagare.
 

 

 
Foto: Agneta Malmström

 

Verksamt.se
Här hittar Du information, verktyg och e-tjänster från glera olika myndigheter samlade på ett enda ställe. Du kan på denna sida göra allt från affätsplaner till att registrera företag, här får Du alltså hjälp och praktiska verktyg för att komma igång med företaget på ett bra sätt. Verksamt.se har utvetcklats i samverkan mellan de tre myndigheterna Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.
www.verksamt.se
 
 
Entreprenörcentrum - Företagarskolan
Du kan även via Entrepreörcentrum genomgå Företagarskolan. Det är en webbaserat utbildning som erbjuds i Bjurholm. Är Du intresserad, kontakta Maria Bahlenberg affärsutvecklare i Bjurholm för mer information. Du kan även läsa mer på www.entreprenorcentrum.se
 
Maria Bahlenberg
Näringslivsstrateg/
Affärsutvecklare

Tel: 0932-140 15

Krenova
Krenova utvecklar kreativa branscher och är till för dem som vill starta eller som driver eget företag inom kreativa näringar i Vätsterbotten och Norrbotten.
Verksamheten är indelad i tre delar: inkubator, seminarier och entreprenörsprogrammet.
Här finns möjligheter till att knyta nya kontakter och samarbeten.

Vill du veta mer, klicka på krenovas logga i fältet till vänster.

Kontaktperson: Maria Bahlenberg