Nominerade till företagargalan 2019

Den 18 oktober är det dags för årets företagargala på Älgens hus. Med hjälp av allmänhetens förslag har tre företag nominerats i varje kategori. I år delas även Destination Bjurholms pris " Årets Bjurholmare" ut på företagargalan.

Årets företagare
Detta pris delas ut av föreningen Företagarna i Bjurholm. Företagarna har valt att nominera dessa tre företag till årets Företagare med hjälp av allmänhetens förslag. I denna kategori är styrelsen för Företagarna jury och utser vinnaren.

• Tryckt Reklam i Sverige AB, Ari Achrén & Arne Eriksson
• Orientfalafel i Bjurholm AB, Said Razaghi & Tommy Linder
• Öråns Gräv & Schakt AB, Lennart Johansson

Kriterier
Äga & Driva
Man ska ha majoritetsägande. Det går bra med finansiärer om ägaren är näst största ägare. Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att hen är verksam i företaget. Det innebär att man ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

Ledare & Förebild
Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

Kreativitet & Innovation
Exempel på det är att hen gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

God lönsamhet
Företaget ska ha uthålligt god lönsamhet och inte ha några allvarliga betalningsanmärkelser.

Årets unga företagare 
I denna kategori är kommunstyrelsens presidie tillsammans med Tillväxt- och utvecklingskontoret jury. De tre nominerade har valts ut med hjälp av allmänhetens förslag. Prisutdelare är i år Handelsbanken.

• Öfvre gård maskin AB,  Elias, Isac & Erik Alfredsson
• Guldbaggen, Alexandra Lindström
• Ica Nära Bjurholm (IC Livs AB), Conny Karlsson & Ida Gard

Kriterier
Årets unga företagare delas ut till företagare upp till och med 35 år.

Företagaren ska ha drivit företaget i minst ett år vid tidpunkten för företagargalan. 

Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att hen är verksam i företaget. Det innebär att man ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

Still going strong
I denna kategori är kommunstyrelsens presidie tillsammans med Tillväxt- och utvecklingskontoret jury och prisutdelare. De tre nominerade har valts ut med hjälp av allmänhetens förslag.

• Chip & Circuit Nord AB, Lars Sjöblom
• Bjurholms Snickeri AB, Ulf Segerljung
• Engmans Skogsmaskiner i Åkernäs AB, Lena & Mikael Engman

Kriterier
Årets Still going strong delas ut till företagare som aktivt drivit företaget i minst 10 år.

Företagaren ska genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare.

Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att hen är verksam i företaget. Det innebär att man ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

Företaget ska ha uthålligt god lönsamhet.

Årets Bjurholmare
Detta pris delas ut av den ekonomiska föreningen Destination Bjurholm. De tre nominerade har valts ut med hjälp av allmänhetens förslag.
Destination Bjurholms styrelse har valt att nominera:

• Sargbyggarna
• Anders Lindqvist
• Sture Eriksson

Kriterier
Årets Bjurholmare ska ha gjort något som sticker ut på ett positivt sätt och som är positivt för Bjurholm..

 

Kontaktperson: Jenny Stensson