Ambassadörer år 2024

Vi vill på ett positivt sätt visa upp vår fantastiska kommun och dess innevånare och kommer därför att lyfta fram personer som lever, bor och verkar i Bjurholms kommun eller som på annat sätt är goda representanter för Bjurholm.

Ambassadör nr.17, februari 2024

Ambassadör nr. 16 Mikaela R. Hägglund

Ambassadör nr. 17 Kristina Eriksson, mångsidig slöjdare med ett engagemang som ledare sedan barnsben och en aldrig sinande tro

Hur kom du till Bjurholms kommun?
Jag är född och uppvuxen i Högås, en liten by utanför Bjurholms samhälle. När jag började gymnasiet, flyttade jag till Umeå. Efter gymnasiet, 1979, gick jag bibelskolan i tre månader. Sedan/Efter det jobbade jag på lite olika ställen, bl. a. i Fredrika, på Gotland och i Åsele. Jag började jaga älg i Balfors 1982 och där lärde jag känna min man. Vi gifte oss 1993.

Berätta vad du gör i Bjurholm till vardags och på fritiden?
Jag jobbar som pastor åt EFS i Bjurholm, Nordmaling och Vännäs och så har jag en liten tjänst i Svenska kyrkan i Bjurholm. EFS har kontorsplats på Svenska kyrkans pastorsexpedition, där jag har mitt kontor. Inom EFS och Svenska kyrkan ordnar vi många aktiviteter och arrangemang tillsammans, t.ex. Öppen förskola, Slöjdcafé och Skoj i bollhallen. I samverkan med Bjurholms bibliotek så arrangerar vi barnvagnshäng. I mitt jobb är jag även med på scoutläger sommartid.
Sedan 2006 har jag drivit mitt företag Balfors Gård som sysslar med att anordna hantverkskurser och sommarcafé. I mitt företag så håller jag även på med en del fönsterrenovering.

Vad är/betyder Bjurholms kommun för dig?
Här har man sina rötter. Det är hemma. Att trivas på en plats handlar för mig om människor, goda relationer och en god gemenskap. Det har jag här i Bjurholm.

Ambassadörer nr.18, mars 2024

Ambassadör nr. 16 Mikaela R. Hägglund

Ambassadörer nr.18 Anna-Lena och Samuel Olsson, två eldsjälar med ett stort samhällsengagemang som älskar att vara ute i naturen och som brinner för att stötta och finnas till för bygdens barn och ungdomar

Hur kom ni till Bjurholms kommun?
Jag, Samuel, är född och uppvuxen i Bjurholm. Jag har bott här hela mitt liv, med undantag för 2 år på gymnasiet i Lycksele och 2 år på Mellansels folkhögskola. Jag, Anna-Lena, flyttade till Bjurholm 1997 från Stockholm, Danderyds kommun. Jag såg en annons i tidningen Dagen om att de sökte en förskollärare på förskolan Växthuset i Bjurholm. Då visste jag inte ens var Bjurholm låg, men jag sökte tjänsten och fick komma upp och besöka förskolan. Jag blev erbjuden att börja jobba på förskolan i juni 1997, sa upp min förskollärartjänst i Danderyd och hyrde en lägenhet på Åkervägen. Sedan träffade jag Samuel och året efter, den 27 juni 1998, gifte vi oss. Det är nu 27 år sedan jag flyttade hit och jag har inte ångrat mig en sekund. Vi har tre barn som nu är 24, 22 och 17 år.

Berätta vad ni gör i Bjurholm till vardags och på fritiden?
Jag, Samuel, arbetar i Pingstkyrkan med barn och ungdomar och allt annat som har med församlingsarbete att göra. Arbetar också inom Räddningstjänsten som deltidsbrandman. På fritiden sysslar jag gärna med musik. Tycker om att sjunga och spela, samt skriver en del egen musik. Trivs med familjen och att vara ute och promenera i Bjurholms vackra natur.

Jag, Anna-Lena, är sedan fyra år tillbaka på Förskolan Växthuset igen, efter många års uppehåll med föräldraledighet några år, sedan egen företagare med barnkläder, jour-och familjehem och förskollärare i andra kommuner. På fritiden är jag engagerad i Pingstkyrkan med bl.a. La Vida för Bjurholms ungdomar på fredagskvällar, Barnfestivalen på sommaren och diverse uppgifter som finns i församlingen. Tycker också om att fixa med blommor, både till fest och andra tillställningar.

Vad är/betyder Bjurholms kommun för er?
För mig, Samuel, är det hemma, hembygden. Jag tycker om naturen och människorna som bor här. Jag, Anna-Lena, kände mig hemma från första stund då jag flyttade till Bjurholm. Älskar den vackra naturen, särskilt nere vid Öreälven, Balberget, närheten till skog och fina grönområden. Det är mysigt med caféer, om man vill träffas för en fika eller äta en bit mat. Människorna här i Bjurholm är fantastiskt fina och otroligt omtänksamma. Här bryr man sig om varandra och det är så roligt att lära känna nya människor, men även att de flesta känner varandra. Det mesta finns som man behöver här men ändå är det inte så långt till Umeå, om det är något som man saknar. Jag har bott här halva mitt liv nu, så jag räknar det som att jag hör hemma här. En lugn och trygg kommun för barnen att växa upp i, då det är nära till allt och man känner till med vem och var de håller hus.

Ambassadör nr.19, april 2024

Ambassadör nr. 16 Mikaela R. Hägglund

Ambassadör nr. 19 Gun Rehnman, en sprudlande positiv landsbygdsentusiast och radiopratare med passion för både musik och sport.

Hur kom du till Bjurholms kommun?
Under hela min uppväxt har Bjurholm varit ”nära”, inte minst med mina föräldrars närmaste vänner på orten. Men också som tonåring, ung och grön och fyraårig realskola. Jag började skolan när jag var endast sex år, så nu fick jag gå med de som var något äldre. En spännande tid, med nya kompisar och utmaningar.

Berätta vad du gör i Bjurholm till vardags och på fritiden?
Till vardags jobbar jag som simlärare på Bjurholms fina simhall. Jag har en del uppdrag både på riks- och länsnivå för organisationen Hela Sverige ska leva, är officiant och vigselförrättare. Jag jobbar även som programledare på Pop&Rock med studion hemma i huset och är också i musikbranschen sedan många herrans år.

Min fritid tillbringar jag mest på skidor vintertid. På sommaren blir det löpning eller cykling.

Vad är/betyder Bjurholms kommun för dig?
Väldigt mycket! Trevliga människor, bästa skidspåren, simhallen, mycket god service och allt däremellan. Allt finns här, nära och enkelt.