Ambassadörer år 2024

Vi vill på ett positivt sätt visa upp vår fantastiska kommun och dess innevånare och kommer därför att lyfta fram personer som lever, bor och verkar i Bjurholms kommun eller som på annat sätt är goda representanter för Bjurholm.

Ambassadör nr. 17, februari 2024

Ambassadör nr. 16 Mikaela R. Hägglund

Ambassadör nr. 17 Kristina Eriksson, mångsidig slöjdare med ett engagemang som ledare sedan barnsben och en aldrig sinande tro

Hur kom du till Bjurholms kommun?
Jag är född och uppvuxen i Högås, en liten by utanför Bjurholms samhälle. När jag började gymnasiet, flyttade jag till Umeå. Efter gymnasiet, 1979, gick jag bibelskolan i tre månader. Sedan/Efter det jobbade jag på lite olika ställen, bl. a. i Fredrika, på Gotland och i Åsele. Jag började jaga älg i Balfors 1982 och där lärde jag känna min man. Vi gifte oss 1993.

Berätta vad du gör i Bjurholm till vardags och på fritiden?
Jag jobbar som pastor åt EFS i Bjurholm, Nordmaling och Vännäs och så har jag en liten tjänst i Svenska kyrkan i Bjurholm. EFS har kontorsplats på Svenska kyrkans pastorsexpedition, där jag har mitt kontor. Inom EFS och Svenska kyrkan ordnar vi många aktiviteter och arrangemang tillsammans, t.ex. Öppen förskola, Slöjdcafé och Skoj i bollhallen. I samverkan med Bjurholms bibliotek så arrangerar vi barnvagnshäng. I mitt jobb är jag även med på scoutläger sommartid.
Sedan 2006 har jag drivit mitt företag Balfors Gård som sysslar med att anordna hantverkskurser och sommarcafé. I mitt företag så håller jag även på med en del fönsterrenovering.

Vad är/betyder Bjurholms kommun för dig?
Här har man sina rötter. Det är hemma. Att trivas på en plats handlar för mig om människor, goda relationer och en god gemenskap. Det har jag här i Bjurholm.