Artikeln publicerades 30 april 2021

Bjurholms nya webbplats

Välkommen till vår nya webbplats. Här introducerar vi den nya webben, hur den är uppbygd och hur du hittar på den.

Lilla toppmenyn

Högst upp på bjurholm.se hittar du (som besöker oss via dator eller större skärm) den lilla toppmenyn.

I den lilla toppmenyn hittar du snabblänkar till:

  • E-tjänster/blanketter
  • Kommunens anslagstavla för anslag och kungörelser
  • Lyssnafunktionen Talande webb
  • Sökfunktionen
  • Menyknapp

Menyknappen med de tre strecken visar hur allt innehåll på webbplatsen ligger. Vi rekommenderar dig att navigera antingen genom att klicka dig fram via de stora menyerna på själva sidan eller genom sökfunktionen.

Besöker du oss via mobilen?

Då hittar du den lilla toppmenyn genom att klicka på menyikonen. Genvägarna finns då längst ner i listan.

Startsidans stora menyknappar

De stora menyknapparna visar kommunens huvudområden; Barn- och utbildning, Omsorg och hjälp, Näringsliv och arbetsmarknad, Bygga, miljö och infrastruktur, Uppleva och göra samt Kommun och politik.

I mobilen

I mobiltelefonen ser du de stora menyknapparna som en lista under varandra istället för som ett rutnät. Detsamma kommer ske med underliggande sidor.

Viktig information - en röd list

Ovanför de stora menyknapparna kan funktionen Viktigt meddelande aktiveras. Den kommer att aktiveras vid större samhällsstörningar, t.ex. större vattenläckor, bränder, vädervarningar mm. Då visas den på alla sidor.

Genvägar

På startsidan har vi valt att lyfta några sidor som vi vet att många söker efter eller besöker ofta.

Bildlänkar

Med de stora bildlänkarna visar vi sidor eller nyheter som är aktuella just nu. Klicka på texten för att komma direkt till den information som vi lyfter lite extra. På startsidan kan dessa komma att ändras lite då och då.

Nyheter

I nyhetsflödet hittar du nyheter från kommunen. Ofta delar vi även denna information till vår kommunala Facebooksida.

Kalender - våra aktiviteter

I vår kommunala aktivitetskalender lägger vi in aktiviteter, träffar eller arrangemang som Bjurholms kommun arrangerar, medarrangerar eller är med och sponsrar på något sätt. Där visas även kommunens lediga jobb.

Ingångssidorna

När du klickar på en av de stora menyknapparna så kommer du till en så kallad ingångssida, det är en sida där du kan gå vidare till mer information.

På ingångssidorna finns en meny som i datorn ligger i bredd (tre och tre rubriker åt gången) eller under varandra i mobilen, precis som startsidans meny.

När du klickar på en rubrik i menyn kommer du antingen direkt till en informationssida med text eller till ännu en ingångssida.

På en ingångssida finns också ofta några bildlänkar

Dessa fungerar på samma sätt som på startsidan. Klicka på texten för att komma till informationen som bildlänken visar. Detta kan både vara information inne på bjurholm.se eller information som finns på någon annan extern webbplats.

Informationssidorna

Informationssidorna är precis vad det låter som - en sida med information/text om ett specifikt ämne. På informationssidorna kan du även stöta på Utfällbara rubriker, länkar till E-tjänster eller länkar till Relaterat innehåll.

I toppen på sidan ser du även en lista på var på webben du befinner dig.

Utfällbara rubriker

På en informationssida kan det finnas utfällbara rubriker. Dessa kan du klicka på för att fälla ut ännu mer information. På det här sättet rymmer vi mer information på färre sidor och du som besöker oss på webben behöver inte leta information på flera sidor och "hoppa omkring".

Relaterat innehåll

Längst ned på en informationssida kan du ibland hitta länkar till andra sidor på webben, till andra sidor utanför webben eller länkar till dokument.

Hittar du fel på webbplatsen?

Eftersom att webbplatsen är ny och informationen är flyttad ifrån vår gamla webb kan det ha smygit sig in fel eller liknande som vi missat. Hittar du uppenbara fel på webbplatsen, kanske en länk som inte fungerar, en sida som är svår att hitta eller felaktig text - rapportera det gärna till oss om du vill.

Klicka på länken nedan och lämna synpunkt.