Artikeln publicerades 29 september 2021
Internationella matsvinnsdagen
Internationella matsvinnsdagen är instiftad av FN och infaller den 29 september varje år. Den uppmärksammas även i Sverige. I år går Livsmedelsverket ut med särskild information om förvaring av frukt och grönsaker för att minska risken för svinn.

I år, 2021, är det internationella året för frukt och grönt. Det är också vanligt att grönsaker och frukter blir matsvinn. Därför har Livsmedelsverket tagit fram information i samband med matsvinndagen om hur du kan förvara frukter och grönsaker på bästa sätt så de håller längre och inte riskerar att hamna i avfallspåsen.
FN:s mål är att halvera det globala matsvinnet till år 2030 och matsvinnsdagen är ett sätt att få både konsumenter och livsmedelsbranschen medvetna om att alla kan bidra.
- Förvaring av frukt och grönt
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
- Tips för minskat matsvinn
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Livsmedelsverket/internationella matsvinnsdagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.