Artikeln publicerades 6 oktober 2022

Jobb och utbildningsmässan i Bjurholm

Lärcenter i Bjurholm slog upp sina portar den 4 oktober kl.09.30 för att välkomna allmänheten till inspirerande timmar med bland annat lokala företagare och Arbetsförmedlingen.

Bildcollage från mässan 4 oktober 2022

Genom ett samarbete mellan vuxenutbildningen, AMI och näringslivskontoret i Bjurholm kunde mässan genomföras. Syftet var att visa på vilka möjligheter till utbildning och arbete som finns lokalt i Bjurholm men också i våra kranskommuner i närområdet. Syftet var också att inspirera, väcka intresse och vidga perspektiv gällande möjlighet till utbildning och arbete på dagens arbetsmarknad och i nära framtid.

Målgrupper

Målgruppen för mässan var elever som studerar vid SFI i Bjurholm, Vännäs och Nordmaling, övriga studerande vid vuxenutbildningen i Bjurholm, arbetssökande i Bjurholm och Vännäs samt ungdomar i årskurs 8 och 9 från Castorskolan i Bjurholm.

Utställare

Bland våra utställare så fanns ett flertal branscher och företag representerade samt utbildningsanordnare inom kommunal yrkesvuxutbildning, folkhögskolor och externa utbildare.

”Vårt mål var att locka upp till 200 besökare och att döma av åtgången av kanelbullar så nådde vi vårt mål! Intresset från både utställare och besökare har varit stort och vi har fått mycket positiv respons” säger Sahra Andersson, studie- och yrkesvägledare i Bjurholm.