Artikeln publicerades 26 oktober 2022

Nybyggnad skola (Rubinen)

Rubinens skolbyggnad som är placerad ovanför Systembolaget ska rivas och en ny skolbyggnad med ungefär samma storlek ska sedan byggas upp på samma plats.

Fredag den 28 oktober påbörjas uppsättning av byggstaket runt fastigheten. Vilket innebär att den nedre ingången till skolgården mellan Rubinen och fritidshemmet, som ligger mot Kyrkogatan, kommer att stängas av under byggtiden.

Den övre ingången vid klätterställningen kommer att finnas kvar.

Rivning beräknas under vecka 44

Rivningen av Rubinens lokaler beräknas starta vecka 44, då eleverna som idag har sina klassrum i Rubinen kommer att flytta in i andra klassrum på skolområdet.

Den entreprenör som ska genomföra arbetet är Nybos Bygg i Bjurholm som även var det enda anbud som lämnades i den offentliga upphandlingen

Bygget beräknas pågå fram till hösten 2023. Det blir en helt ny skola med tre stora, moderna klassrum med tillhörande grupprum, mötesrum, fler toaletter och bättre personalutrymmen. Efterlängtat och jättespännande med nya lokaler men det kommer också att krävas lite tålamod, då det blir mycket som händer runt om på skolområdet.

Rektorerna på skolan kommer att ge vårdnadshavare löpande information under byggtiden.

Passar på att önska alla elever ett trevligt höstlov!