Artikeln publicerades 25 april 2023

Ferieuppdrag - ung företagare inom bärbranschen

Vill du arbeta med livsmedel och innovation samtidigt som du får en utbildning i eget företagande? Välkommen till ferieuppdraget som ung företagare!

Tillsammans med forskningsinstitutet RISE och Sveriges lantbruksuniversitet SLU jobbar Bjurholms kommun i ett projekt som heter Bär i Bygden. Det vi vill uppnå är en större lokal nytta av skogens bär genom regionalt förankrad plockning, förädling och inte minst att vår befolkning äter mer av våra hälsosamma bär an vad vi gör idag

Vi söker nu 4 ungdomar som tillsammans kan vara med och starta upp ett företag under vecka 31 och 32, under sommarlovet. Handledare och utrustning kommer att finnas tillgängliga, samtidigt som praktik varvas med teori. Ni kommer också att få möjlighet att sälja er produkt på bärfestivalen på Bjurholms hembygdsgård den 9 september.

I din roll som ung företagare får du en unik möjlighet att testa hur det är att driva företag. Du kommer att få stöttning genom hela processen och varva teori med praktik. Målet är att skapa ett sommarföretag, där du plockar bär, förädlar dem, säljer dem och samtidigt testar en ny typ av app för att hitta bärställen med mycket bär. Utöver din timlön får du behålla de pengar som du tjänar vid eventuell försäljning av bärprodukter. Dessutom får du värdefull erfarenhet i entreprenörskap, vilket är en bra merit att ha med dig i framtida jobbansökningar.

Kontaktperson: Katarina Eriksson, mail

Fyll i ansökan Pdf, 76.2 kB. och lämna in den senast den 7 maj till kommunkontoret! OBS! Då detta ferieuppdrag blev klart efter kommunens ordinarie ferieuppdrag, kan man inte ansöka via e-tjänsten utan det är en pappersansökan som ska lämnas in.

För mer information om ferieuppdrag i allmänhet följ länken under relaterat innehåll nedan.

Foto: Anna-Karin Karlsson