Artikeln publicerades 18 december 2023

PR- stipendium 2023

Kommunfullmäktiges presidium har beslutat att tilldela Bo "Bosse" Nilsson 2023 års PR-stipendium med 10 000 kronor.

Bo "Bosse" Nilsson PR- stipendiat 2023

Bo "Bosse" Nilsson

Motivering

Bosse Nilsson - medmänniska, kulturmänniska och föreningsmänniska.

Känd i vår kommun som en engagerad och ”envis” kämpe för kultur i alla dess former.

Han har medverkat i olika projekt i Bjurholm och många är de bidrag i form av kronor och ören som han levererat in i vår kommun och till föreningslivet.

Men det är inte bara i vår kommun som han är välkänd utan hans namn känns igen i övriga föreningssverige också. För att nämna några:

Med i styrelsen för Sveriges hembygdsförbund som handhar frågor inom hembygdsrörelsen i hela Sverige.

Mångårig ordförande i Föreningen Norden som arbetar med framtidsfrågor i hela Norden

Mångårig drivande ordförande i Konstvägen Sju älvar – en banbrytande levande förening som har samlat många turister till Västerbotten genom konst från hav till fjäll

Ordförande i Bjurholms berättarakademi, med devisen ” Att göra vår lokalhistoria och bygd känd och att stärka självförtroendet för medborgarna som har så mycket att berätta om och vara stolta över”.

Berättarakademin var unikt i Sverige vid föreningens start, men har fått ringar på vattnet i form av fler berättarföreningar och även berättarfestivalen i Skellefteå.

Föreningen har sedan tidigare uppmärksammats av Alf Arvidsson, institutionen för kultur- och medievetenskap vid Umeå universitet och har dessutom i dagarna av tidskriften FOLKLORE i England utsetts till en av de mest unika berättarföreningarna inom EU.

Bosse har också skrivit flera debattartiklar både i lokal och nationell press som handlar om civilsamhället, kultur och människors engagemang i föreningslivet.

Många är de kontakter han knutit genom åren och han är känd som omtyckt, påläst och engagerad och är en väldigt värdig PR stipendiat.

Bo "Bosse" Nilsson uppmärksammades vid kommunfullmäktiges sammanträde 2023-12-18 i Folkets Hus.